Kultur

Æbleweekend på Det Grønne Museum

Foto: Det Grønne Museum

Æblet er et af efterårets helt store glæder, og i efterårsferiens første weekend den 16. og 17. oktober skal den velsmagende frugt fejres. Det sker på Det Grønne Museum – lørdag endda med hjælp fra DR og Frank Erichsen.

Den første lørdag og søndag i efterårsferien danner Det Grønne Museums gårdsplads og æbleplantager rammer for en fejring af en af danskernes yndlingsfrugter: Æblet. Lørdag kommer DR og Frank Erichsen og optager en temalørdag, der sendes samme aften, og festen fortsætter på museet om søndagen uden tv. Begge dage byder museets frivillige laug, inspektører, gartnere og inviterede æbleeksperter på smagsprøver, inspiration, børneaktiviteter og mulighed for at købe et af museets historiske æbletræer.

Historiske smagsprøver 

Gå på en historisk kulinarisk smagsrejse med museets frivillige, som disker op med smagsprøver på historiske egnsretter, hvor æblet er i centrum. Æblecider, æbleflæsk, æbleskiver og honning serveres med fortællingen om æblets rolle i haver og køkkener.

Få bestemt dine gamle æbletræer og få inspiration til nye 

Villy Mougaard, som er pometmester ved Blomstergårdens Pomet, står parat til at bestemme dine æbletræer og kan svare på alle dine spørgsmål om æbler. Har du et ukendt æble, så tag det med og få hjælp til at sortsbestemme det. 

Museets gartnere viser og sælger et stort udvalg af museets sortiment af historiske æblesorter. Der er både 1-års og 2-års æbletræer. 

Æblemost

Museets Venneforening sætter en æblepresse op til at lave æblemost, og vi opfordrer derfor gæsterne til at tage en posefuld med af havens æbler. Æblemosteri er en rigtig familieaktivitet, men vi hjælper også gerne ved æblepressen. Husk flasker til mosten. 

Fototekst: Én af de mere end 200 historiske sorter af danske æbler, der vokser i museets æbleplantager.

Praktisk info

Sted: Den store gårdsplads lige inden for billetsalget

Tid: Lørdag og søndag kl. 10-15

Pris: Normal entrébillet gælder til alle aktiviteter. Lørdag er der adgang til DR’s aktiviteter på Det Grønne Museums udeområde uden køb af billet.

Børn under 18 år har altid gratis adgang. 

Kommentarer