Kultur

Gammel Estrup indviede historisk legeplads lørdag

Sommerens store nyhed på Gammel Estrup er en herregårdslegeplads, der tager udgangspunkt i det gamle herregårdsanlæg. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Lørdag den 17. juni åbnede bestyrelsesformand i Salling Fondene, Karin Salling, en ny legeplads på Gammel Estrup Danmarks  Herregårdsmuseum.

I høj sol lørdag formiddag kunne Karin Salling klippe snoren til den nye  legeplads, og der var stor glæde at spore hos Kasper Steenfeldt Tipsmark, der  satte sig i direktørstolen på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum  sidste år:

– Vi er virkelig stolte af det her projekt, og vi er glade for at de  tusindvis af børn og børnefamilierne, som hvert år besøger Gammel Estrup  eller går tur i området nu får helt nye muligheder for at have det sjovt og  blive nysgerrige på stedets historie, siger han.

Inde i legetårnet findes motiver, som man kan genfinde inde på selve  herregården. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Den nye legeplads er designet specielt til museet og er skabt med  tydelige referencer til Gammel Estrups herregårdsanlæg med volde og broer  og det karakteristiske ottekantede tårn.

Grundtanken er, at legepladsen skal give en børnevenlig introduktion til et besøg på herregården. Legepladsen indeholder tre klatrebaner og tilhørende lydsøjler, hvor man ved at dreje på et håndsving får herregårdshistorier fortalt af tjenestepigen, enkegrevinden og greven, og inde i legetårnet findes motiver, som man kan genfinde inde på selve  herregården.

– På den måde kan man klatre, lytte, rutsje og lege sig ind i  herregårdshistorien, fortæller museumsdirektøren og tilføjer, at der ved legepladsen også er etableret hyggekroge med bænke og solsejl samt frugttræer og skovjordbær, som man kan smage på under sit besøg, forklarer Kasper Steenfeldt Tipsmark.

Karin Salling åbnede officielt den nye herregårdslegeplads på Gammel Estrup i strålende solskin. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Legepladsen er muliggjort af støtte fra Salling Fondene, Købmand  Herman Sallings Fond, ELRO Fonden, Hoffmann og Husmans fond,  Løvenholm Fonden, Sparekassen Midtdjurs, Norddjurs Kommune kunst- og  kulturpulje, Sportsgoodsfonden og Nordea-fondens Her gror vi-pulje samt  Auningafdelingen af DJURSLANDS BANK og G9 Landskab, Park & Byrum.

Kommentarer