Auning

Gammel Estrup modtager stor bevilling til digital formidling for børn

Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Med en bevilling på 400.000 kr. fra Spar Nord Fonden vil Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum skabe en række nye digitale oplevelser for børn og unge. 

Der skal etableres et digitalt børneunivers i Gammel Estrups udstilling, så de historiske stuer bliver suppleret af digitale oplevelser, der kan bruges af både skoleklasser og børnefamilier. 

– Alle skal have mulighed for at møde herregårdenes historie på en inkluderende og oplevelsesrig måde, og med bevillingen fra Spar Nord Fonden bliver det muligt for os at styrke museumsoplevelsen for de mange børn og børnefamilier, der hvert år gæster museet, siger Helle Ingerslev Kristensen, der er museumsinspektør for børn og unge på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum og projektleder på det nye børneunivers. 

Fællesskab i fokus  

Bevillingen fra Spar Nord Fonden er øremærket brede, fællesskabsskabende oplevelser for børn med særligt fokus på dem, der ikke normalt går på museum.  

Direktør i Spar Nord Fonden, Bo Uggerhøj, forklarer:

– Børn og unge er et af Spar Nord Fondens største prioriteringsområder, og særligt projekter med fokus på udvikling af aktiviteter med mulighed for deltagelse og fælles aktivitet har vores opmærksomhed. Derfor er vi glade for at støtte Gammel Estrups digitale børneunivers, hvor der er et stærkt fokus på leg og eksperimenter som grundlaget for børnenes møde med herregårdshistorien. Vi glæder os til at opleve det færdige resultat, siger han. 

Det nye digitale børneunivers udvikles i samarbejde med firmaet NO PARKING, der har specialiseret sig i digitale oplevelsesdesigns til udstillingssteder. Efter planen skal børneuniverset lanceres op til sommerferien 2023.

Kommentarer