Auning

Helt i skoven med Det Grønne Museum

Foto: Det Grønne Museum

Det er helt i skoven når det Grønne Museum i Vinterferien byder på et væld af gratis aktiviteter i skovens tegn – både ude og inde!

Træ er vigtigt materiale som vi bruger til alt fra tændstikker til brændsel, møbler og papir. Når man står midt i den, kan det være svært at se den for bare træer. Hvor stor er skoven og hvor høje er træerne egentlig? Sådan er det også for dem, der arbejder i skovene, og derfor har mennesket gennem tiderne opfundet forskellige metoder og instrumenter til at måle træernes højde og drøjde. Fra den simple, men effektive målepind til mere avanceret teknologisk måleudstyr. 

På Det Grønne Museum kan du i vinterferien afprøve din teknik som træmåler. I udstillingen STORT, hvor 800 m2 loft er omdannet til skov, kan du måle, mærke og løfte træ. Lær at kende forskel på de forskellige arter – og gå på opdagelse i skovens historie. Snit din helt egen svenske målepind, som du kan tage med næste gang du går en tur i skoven.

Du kan prøve din målepind på et af museets træer, og få varmen ved brændekomfuret ved skovarbejderskuret udenfor! Vi giver en kop varm kakao, når du giver os svaret på træets højde. Her kan du også forsøge dig som historisk skovarbejder og save med to-mandssav. 

Inden for i museets historiske værksted kan du smage på honningbrød bagt efter museets biavlerlaugs berømte opskrift.

Hvad: Vinterferie på Det Grønne Museum – alle aktiviteter er gratis når entreen er betalt Hvor: Randersvej 4, Gl. Estrup, 8963 Auning

Hvornår: Vinterferien i uge 7, 12. – 20. februar, Alle dage kl. 10-16

Pris: Under 18 år: Gratis adgang / Voksne: 110 kr. – adgangen gælder også til Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Husk: i februar kan du kvit og frit veksle din entrebillet til et årskort, der giver adgang til begge museer i et helt år.

Kommentarer