Kultur

Helt Vildt i Kattegatcentret

Kattegatcentret

Mere end tusinde skoleelever skal være nysgerrige, undersøgende og afprøvende, når Kattegatcentret den 28.-29. september slår dørene op for dette års naturvidenskabsfestival under overskriften ”Helt Vildt”.

I uge 39 tager 1100 elever fra Norddjurs Kommunes skoler og ungdomsuddannelser de naturvidenskabelige briller på, når Kattegatcentret inviterer den vilde natur helt indenfor. Det kommer til at summe af liv, når dette års Norddjurs Naturvidenskabsfestival under temaet ”Helt Vildt” løber af stablen tirsdag og onsdag den 28.-29. september.

”Jeg har virkelig glædet mig til dette års naturvidenskabsfestival. Sidste år viste vi Danmark, at Kattegatcentret kunne skabe et nationalt, naturfagligt fællesskab ved afholdelse af verdens største online blækspruttedissektion med corona-sikker afstand til hinanden. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at glæden over, at vi igen kan inviterer skolerne indenfor i Kattegatcentret, er kæmpestor. Vi glæder os til at give eleverne en vild oplevelse, når de bliver præsenteret for alt fra helt ny droneteknologi til tudsegamle forplantningsmetoder”, fortæller Kim Kofoed, der er en del af Kattegatcentrets skoletjeneste.

Overalt i Danmark afholdes der naturvidenskabsfestival i uge 39, og formålet er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden igennem videnskab. I Kattegatcentret bliver festivalen begge dage skudt godt i gang af borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, mens Kattegatcentrets egen skoletjeneste sørger for at lukke festivalen og få eleverne oven vande igen. 

Download billede fra Naturvidenskabsfestival 2019 her 

Fra ubemandede luftfartøjer til havets eget rensningsanlæg

Naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret er for 6.-10. klassetrin, og der venter eleverne en dag med spændende og udfordrende aktiviteter, når festivalen åbner for sluserne. 

”Eleverne bliver kastet ud i et super spændende program, hvor de skal arbejde med vores vilde verdens mysterier, udfordringer og muligheder. Eleverne skal blandt andet lære om dyrenes finurlige forplantningsmetoder, teste muslingers potentiale som havets eget rensningsanlæg og prøve kræfter med moderne droneteknologi, når de skal screene et område ved Grenå strand for den invasive art rynket rose (Rosa rugosa),” fortæller Kim Kofoed.

Det er ottende gang Kattegatcentret, Norddjurs Skoletjeneste, Astra og en lang række lokale og nationale aktører går sammen om at invitere til naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret, og arrangementet bakkes som tidligere år op af økonomisk støtte fra den nationale naturvidenskabsfestivals uddelingspulje.

”Jeg bliver simpelthen så stolt over den kæmpestore opbakning, vi hvert år møder, når vi arrangerer naturvidenskabsfestival. Alle aktører knokler så det driver for at give eleverne en fantastisk oplevelse med naturvidenskab, og det gør mig superglad på elevernes vegne,” fortæller Søren Koops Forsberg, som er leder af Kattegatcentrets skoletjeneste.

Kontakt

Fredag d. 24 – mandag d. 27. september: Underviser Kim Kofoed, mobil: 5213 7232, e-mail: kk@kattegatcentret.dk

Tirsdag – onsdag d. 28 – 29. september: Forskningsleder Lone Thybo Mouritsen, mobil: 2027 6553, e-mail: lm@kattegatcentret.dk 

Fakta

  • Overalt i hele landet afholdes der Naturvidenskabsfestival i uge 39. Formålet er at give børn og unge smag for videnskaben
  • Årets festivaltema er ”Helt Vildt”
  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival løber af stablen i Kattegatcentret tirsdag den 28. september og onsdag den 29. september fra kl. 9.30-13.00
  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival er for 6.-10. klassetrin og arrangeres af Kattegatcentret, Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen
  • Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen åbner festivalen begge dage sammen med Kattegatcentrets direktør, Karsten Bjerrum Nielsen.
  • Deltagere på festivalen: Viden Djurs, Grenaa Gymnasium, Norddjurs Skoletjeneste/Danmarks Vildeste Kommune, Vandcenter Djurs, Auning Skole, Reno Djurs, Det Grønne Museum, Astra, Gl. Estrup Herregård, og Hovedet i Havet – Aarhus Universitet
  • Norddjurs Naturvidenskabsfestival er støttet af Nordea Fondens naturvidenskabelige festivalpulje
  • Tilmeldte skoleklasser har gratis entré til naturvidenskabsfestival – øvrige gæster får 50% på entréen den 28.-29. september

Kommentarer