Debat og politik

Mona Juul ny gruppeformand for Konservative

Det var både en glad Søren Pape Poulsen og Mona Juul, der fredag kunne meddele, at sidstnævnte nu indtager den magtfulde position som formand for Konservatives folketingsgruppe på Christiansborg.

Mona Juul (C), som er valgt til folketinget i Østjyllands Storkreds, er fra i dag ny gruppeformand for partiets nye gruppeformand. Hun indtager posten efter Mai Mercado tidligere på trak sig fra posten.

Og netop posten gruppeformand kan få afgørende betydning for, hvem der skal efterfølge Søren Pape Poulsen som partiets leder. Rasmus Jarlov tiltræder samtidig som Konservatives nye gruppenæstformand, mens Mette Abildgaard fortsætter i rollen som partiets politiske ordfører.

Søren Pape Poulsen, er begejstret for valget af Mona Juul som gruppeformand.

– Mona har haft et hav af ordførerskaber, men særligt på klima- og erhvervsområdet har hun gjort sin stemme gældende, og jeg er glad for, at vi nu får en stærk grøn profil som gruppeformand, udtaler Søren Pape Poulsen.

Den nye gruppeformand glæder sig også.

– Jeg er stjerneglad og stolt af den tillid og opbakning, som min formand og folketingsgruppen har vist mig. Jeg er topmotiveret og glæder mig til at kombinere min erfaring fra Christiansborg og erhvervslivet i rollen som gruppeformand. Og ingen skal være i tvivl om, at jeg vil give den fuld smadder for at udfylde rollen på bedste vis, lyder det fra Mona Juul.

– Jeg skal selvfølgelig ikke bare have endnu en krævende opgave oven i alt det andet. Men hvordan vi lige kringler ordførerskaber, er vi ved at finde ud af. Vi er ikke just en gruppe der ligger på den lade side. Alle har mange poster og opgaver. Alle tager mandatet som folkevalgt dybt alvorligt. Alle vil fremad! Og det kommer vi, lover Mona Juul.

Mona Juul har en lang erhvervskarriere bag sig inden hun første gang i 2019 blev valgt til Folketinget. Den nye gruppeformand er opstillet i Østjyllands Storkreds, hvor hun ved seneste folketingsvalg i 2022 fik 3.695 personlige stemmer.

Kommentarer