Grenaa

Opdag Kolindsund med Grævlingen Geo i din efterårsferie

Tag med den søde grævling Geo på opdagelse i Museum Østjyllands særudstilling om Kolindsund i efterårsferien. For Kolindsund er bestemt også for børn, og undervejs kan man både fiske i kanalen, finde fugle i tårnet og tage en omgang golf i laden. Illustration: Ane Gudrun/Museum Østjylland

Rusk, regn eller bare koldt sweater-vejr i din efterårsferie? Så tag på museum!

Museum Østjylland byder på gode og sjove oplevelser for museumsgæster i alle aldre.

I museets aktuelle særudstilling ‘Kolindsund – søen, der deler vandene’ er der noget for børn, bedsteforældre og alle dem midt imellem.

Familierne kan denne efterårsferie gå på opdagelse sammen med Grævlingen Geo, der boltrer sig med småopgaver, spil og andet sjovt i Kolindsund. Og det er helt gratis. 

Tag med Grævlingen Geo på tur i Kolindsund, lørdag 15. oktober til søndag 23. oktober klokken 10 til 16 på Museum Østjylland, Søndergade 1, 8500 Grenaa.  

Børn og deres voksne kan fiske, finde dyr og fugle, spille golf og meget mere, når de tager hæftet med den søde grævling med rundt i udstillingsrummene. 

– På museet har vi altid noget sjovt og lærerigt, som besøgende børn kan prøve af, også i særudstillingerne. Og vi er så heldige, at den dygtige illustrator Ane Gudrun har opfundet Grævlingen Geo til os. Så hæftet, som børnene får med rundt i udstillingen, er fyldt med Ane Gudruns fine tegninger, fortæller museumsinspektør Tina Bjerregaard.

Inspirere til ture ud i Kolindsund

Der er meget at opleve i Kolindsund. Både i udstillingen ‘Kolindsund – søen, der deler vandene’ og i virkelighedens landskab mellem Grenaa og Kolind. 

– Vi håber, at udstillingen – og ikke mindst Grævlingen Geo – kan inspirere til ture ud i Kolindsund, så familierne også oplever det særprægede landskab ude i den friske efterårsluft, siger Tina Bjerregaard og tilføjer:

– Og når det ikke er museumsvejr, kan man for eksempel cykle en dejlig tur langs kanalerne og måske se nogle af de fugle, man også møder i udstillingen og i hæftet med Grævlingen Geo. 

Kreativ grævling

Når børnene har besøgt udstillingen sammen med Geo, har de også mulighed for at være kreative med grævlingen og hans venner. Illustrator Ane Gudrun har nemlig også designet et krea-ark, som børnene kan prøve kræfter med på museet. 

– Så er det bare om at farve, klippe og klistre – eller tage arket med hjem og fortsætte hyggen der, opfordrer Tina Bjerregaard. 

Kommentarer