Allingåbro

Ringet op af ‘Nets’

To kvinder blev torsdag ringet op af en falsk 'Nets' profil.

Torsdag blev to kvinder uafhængigt af hinanden ringet op fra Nets’ officielle telefonnummer.

Torsdag eftermiddag fik en 42-årig kvinde fra Allingåbro en sms fra et svensk telefonnummer, hvori det fremgik, at der var forsøgt overført 90.000 kroner fra hendes konto. Kort efter blev kvinden så ringet op af en mand, der ringede fra Nets’ officielle telefonnummer. Manden oplyste, at han var fra Nets, at han samarbejdede med Rigspolitiet, og at han kunne se, at der var optaget lån i kvindens navn. Kvinden udleverede sine NemID-oplysninger og sit cpr.nr, men blev mistænksom og ringede derfor til politiet.

Kl. 23.55 torsdag aften var det en 75-årig kvinde fra Højbjerg, der blev ringet op fra Nets’ officielle telefonnummer. Manden der udgav sig for at være fra Nets oplyste kvinden om, at der var ved at blive trukket 45.000 kroner fra hendes konto, men at han kunne hjælpe hende med at få det stoppet. Kvinden var dog vaks nok til at bede manden oplyse et navn og et telefonnummer, hun kunne ringe tilbage på. Dette ønskede manden dog ikke at oplyse, så han smækkede røret på.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken eller Nets. Er man i tvivl om, hvorvidt vedkommende er den, han udgiver sig for, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer eller til Nets og spørg efter vedkommende. Desuden advarer politiet imod, at man udleverer sine personlige oplysninger til fremmede.

Kommentarer