Grenaa

Så’ der krea og kager i byens hyggeligste købmandsgård!

Kagebagning i den gamle købmandsgård er blevet en fast og hyggelig tradition for mange af museets gæster, som trofast vender tilbage til køkkenet hvert år. Her trylles der lækre, duftende julekager og pebernødder frem. Kom og vær med! Det er gratis. Foto: Museum Østjylland

Dørene slås op til den gamle købmandsgård i hjertet af Grenaa, når Museum Østjylland nu inviterer indenfor til julehyggedag for alle sanser.

Tag mor, far, morfar eller din bedste ven i hånden og vær med den første lørdag i december, hvor den står på duftende kagebagning, jule-krea og masser af god, gammeldags julehygge, som alle med et bankende julehjerte elsker!

Bag kager, besøg snitteværkstedet, brodér en praktisk julegave eller mal julemotiver på sten.

Der kommer med garanti til at dufte skønt af jul i hver en krog af den gamle købmandsgård, når julemåneden kickstartes med duftende og kreativ julehygge for alle.

– Jul i Købmandsgården er bare det hyggeligste arrangement, og i år har vi skruet helt op for den gode, gammeldags jul, som vi kender og elsker den! ” lover museumsnisse og museumsinspektør Tina Bjerregaard.

– Så kig forbi, brug dine kreative evner og lav årets bedste, mest personlige julegaver til de familiemedlemmer eller venner, der nu har fortjent det, lyder opfordringen.

Kage-gaven til maven

For mange lokale borgere er det en fast juletradition at besøge julekageværkstedet i museets køkken og bage julesmåkager. Lav flotte, lækre og sprøde julekager, som du selvfølgelig må tage med hjem til en lille gave eller måske bare til egen mavesæk! 

– De altid dygtige jule-bagere fra museet står selvfølgelig klar til vejledning og kage-hjælp undervejs i bagningen, lover Tina Bjerregaard.  

Brodér, mal og snit med en nisse

For de fingernemme og kreative er denne julehyggedag en oplagt mulighed for at lave årets mest personlige julegaver. Skru tiden tilbage, til da de gamle var yngre, og brodér fine mønstre på praktiske karklude. 

– Det er den oplagte, hjemmelavede julegave og nok noget, mange kan huske at lave i deres skoletid tilbage i tiden. Og hvem bliver ikke glad for en hjemmelavet ting til jul? smiler museumsnisse Marietta Haugaard Udengaard, som vil stå for det kreative værksted. 

Her kan du også male flotte julemotiver på sten, som kan bruges til dekoration op til jul – eller til endnu en hjemmelavet pakke under juletræet.

Selvfølgelig er museets egen snittenisse Ib også på pletten med sit snitteværksted, hvor du kan fremtrylle alverdens flotte kreationer i træ.

Så skal der styr på de nisser!

Efter krea og kager er det naturligvis tid til at kaste sig ud i årets nissejagt, som går rundt på hele museet. De drilske små størrelser har været på færde, og museets mindste gæster kan nu hjælpe med at få styr på nisserne – og på julen! 

Julehygge i Købmandsgården findersted lørdag den 3. december klokken 11 – 15 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa, og det er helt og aldeles gratis at være med. 

Kommentarer