112

Ung knallertfører med lidt for meget fart på i morgentrafikken

En 15-årig knallertfører blev mandag stoppet af politiet efter en længere eftersættelse der både gik gennem skov og alt for tæt på skolebørn.

Mandag kl. 07.50 kørte en motorcykelbetjent i Auning, da han på Kirkevej blev opmærksom på en knallert, der med det samme satte farten op, da han så politimotorcyklen.

Motorcykelbetjenten tændte for både horn og lygter og satte efter knallerten. Eftersættelsen fortsatte ad Gjesingvej og Egernvej og ad et stisystem gennem skoven frem til Østervangs Allé, hvor knallertkøreren vendte rundt i en forhave og retur ad Østervangs Allé, Østergade og Sdr. Fælledvej.

På Sdr. Fælledvej var både skolebus og biler i færd med at aflevere børn til skolen og for enden af vejen svingede knallertføreren ind foran skolebussen og videre op på fortovet, hvor han atter satte farten op, så to mindre børn måtte springe til siden for ikke at blive påkørt. Føreren fortsatte ind til stadion og videre ud på Sdr. Fælledvej, hvor han blev standset af en politipatrulje, der havde stillet sig klar til at tage imod ham.

Den 15-årige dreng på knallerten havde på intet tidspunkt under sin kørsel brugt blinklyset, hvorfor han endte med syv sigtelser for manglede tegn- og signalgivning. Derudover blev han sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for ikke at have monteret nummerplade på knallerten, for at køre på en ulovlig knallert. Han kan formentlig også se frem til at blive sigtet for at have bragt andre liv og førlighed i fare.

Kommentarer