Samfund

VIA i Region Midtjylland får ny chef for Facility Management

Jan Bagger Severinsen er fra 1. november 2023 ansat som ny chef for Facility Management hos VIA University College. Pressefoto

Jan Bagger Severinsen bringer en bred erfaring inden for ejendomsdrift og -udvikling med sig, når han i dag den 1. november tiltræder som chef for Facility Management ved VIA University College.

Jan Bagger Severinsen er fra 1. november 2023 ansat som ny chef for Facility Management hos VIA University College. Hans hovedarbejdssted bliver VIAs Campus Aarhus N.

I stillingen bliver Jan Bagger Severinsen chef for ni ledere og ca. 160 medarbejdere og får ansvaret for et bygningsareal på 234.173 kvadratmeter fordelt på VIAs 12 udbudssteder i Region Midtjylland samt en økonomi på cirka 184 millioner kroner årligt. 

Opgaverne bliver blandt andet at sikre attraktive fysiske rammer om et godt studie- og arbejdsmiljø for de studerende og ansatte hos VIA samt at bidrage til at indfri VIAs ambitioner i forhold til grøn omstilling.

Jan Bagger Severinsen skal også stå i spidsen for et fokusskifte, der blandt andet indebærer en mere strategisk og datadreven tilgang til opgaverne end i dag – i et tæt samspil med VIAs uddannelser og forskningsmiljøer.

Ansættelser i HK og Mariagerfjord

De seneste fire år har Jan Bagger Severinsen været ansat i HK Nordjylland som først sektorchef og siden 2022 som øverste leder med titel af kontorchef i samme fagforening.

Tidligere har Jan Bagger Severinsen gennem syv år været centerchef ved Mariagerfjord Kommunes Ejendomscenter, og inden da syv år som teknisk servicechef i Mariagerfjord Kommune med ansvar for blandt andet nybygninger, ombygninger, tilbygninger, frasalg af bygninger, vedligehold, teknisk service, kantinedrift og rengøring.

CV’et omfatter tillige flere stillinger som teknisk serviceleder, montør af blandt andet vaskemaskiner og pedel på et plejehjem.

Flere uddannelser i bagagen

Uddannelsesmæssigt har Jan Severinsen en diplomuddannelsen i ledelse fra VIA University College samt en Master of Business Administration (MBA) fra Aalborg Universitet. Han har blandt andet kompetencer inden for digitalisering, økonomi, strategisk udvikling, energioptimering samt forandringsledelse og organisatoriske kulturændringer.

Privat bor Jan Severinsen i Spentrup ved Randers, og han har en datter på 19 år og en søn på 16 år. Desuden har han en kæreste, der bor i Kolind med sin søn.

I fritiden er Jan Bagger Severinsen aktiv med løb, styrketræning, kajak, vandring og bøger. Desuden er han med en baggrund som elitesportsudøver underviser i olympisk vægtløftning.

//Ritzau

Kommentarer