Auning

Vinterferie med kærlighed på herregården

Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Der er fokus på kærlighed i vinterferien 12.-20. februar på Gammel Estrup. Her kan store og små høre mere om kærlighed for både tjenestefolk og adelsfolk, man kan skrive sine egne kærestebreve og købe kyskager i Herregårdskøkkenet. 

Førhen fungerede herregården som ægteskabsmarked. Herregårdene var store husholdninger med mange ansatte og mange unge mennesker samlet på et sted. Det var derfor eftertragtet at få arbejde ved en herregård, fordi der var gode muligheder for at finde kærligheden. 

”I vinterferien stiller vi skarpt på kærligheden på herregården, og vi håber, at mange vil tage deres børn og børnebørn med herud og høre mere om, hvordan man fandt kærligheden førhen og måske også fortælle deres egne kærlighedshistorier. Der er mulighed for at komme med mig og mine kolleger på en tur rundt i sale og gemakker og høre  

kærlighedshistorier her fra Gammel Estrup, man kan skrive sine egne kærestebreve og kærlighedsberetninger på vores kærlighedstavle, eller man kan gå en tur ad nøddegangen i haven og ridse sine forbogstaver eller et hjerte i en træstamme”, fortæller Simone Wildau Sauter, der er museumsformidler ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. 

Man kan også følge et særligt børnespor rundt på slottet, der går ud på at hjælpe Gammel Estrups komtesse Misse med at få styr på sit bal kort, og hele dagen er husjomfruen i Herregårdskøkkenet, hvor hun sælger hjemmebagte kyskager og kaffe fra Madam Blå.

Gratis årskort med entrébilletten 

I vinterferien og resten af februar måned, får alle, der køber billet, et gratis årskort med, når de køber en entrebillet. Årskortet gælder både til Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum og nabomuseet Det Grønne Museum. 

Kommentarer